20 november 2017

Marketing

Marketing, wat is er nodig om een bedrijf beter te laten draaien?

Marketing is het inspelen op de wensen en behoeften van de klant. Hoe je dit het beste kan doen is natuurlijk een lastige vraag en moeilijk te realiseren, maar er zijn wel bepaalde dingen waarmee je je potentiele klanten makkelijk mee kan bereiken en zo ervoor kan zorgen dat je bedrijf beter draait.

Tips voor marketing:
1. Bepaal je doelgroep voor het product dat je gaat verkopen. Je doelgroep bepalen moet je zo smal mogelijk omschrijven.
Voorbeeld van een verkeerde doelgroepomschrijving voor bijvoorbeeld koffie: mannen en vrouwen tussen de 20 en 60 jaar.
Voorbeeld van een betere doelgroepomschrijving: mannen en vrouwen die erg veel van koffie houden. Dit kunnen alle leeftijden zijn, aangezien veel mensen koffie drinken. Ook de horeca is een belangrijke doelgroep, denk aan cafés, sportverenigingen en restaurants.
2. Ga na wat de wensen en behoeftes zijn van die doelgroep. Welke koffie willen zij, Nespresso of Albert Heijn huismerk? Hierbij speelt imago ook een rol. Voorbeeld: een café die Albert Heijn huismerk koffie verkoopt of een café die Nespresso koffie verkoopt. Waar gaat de klant sneller heen? 3. Bekijk je concurrenten, wat verkopen zij en hoe doen zij dit?
4. Probeer iets unieks te verzinnen. Onderscheidend vermogen van een bedrijf is erg belangrijk!

Speel hier verder op in en zo laat je een bedrijf mogelijk beter lopen.

[maxbutton id=”1″]