Bescherm je slot tegen kerntrekken

Inbrekers proberen steeds met nieuwe methodes te komen om in te breken. Kerntrekken is een populaire nieuwere methode. Veel sloten zijn echter nog niet beveiligd tegen kerntrekken.

cilinderslot

Wat is kerntrekken?

Bij kerntrekken schroeft een inbreker een harde schroef in een cilinder. Vervolgens kan een slot er erg simpel in zijn geheel uit worden getrokken. Het werkt als een soort van kurkentrekker. Dit duurt slechts 20 seconden en maakt ook nog eens geen geluid. De meeste sloten in Nederland bieden echter nog geen bescherming tegen kerntrekken. Echter maken steeds meer inbrekers gebruik van kerntrekken, omdat hier weinig ervaring en gereedschap voor nodig is. Wil je cilinder kerntrekken voorkomen? Dan is het van belang om je sloten te beschermen tegen kerntrekken. Dat kan met de volgende methodes.

SKG 2 cilinders

SKG 2 cilinders zijn de meest verkochte cilinders in Nederland. Cilinders met het SKG 2 keurmerk bieden bescherming tegen het uitboren van sloten, maar beschermen niet tegen kerntrekken. Het is wel mogelijk om je slot met een SKG 2 sterren cilinder te beschermen tegen kerntrekken. Dit kan door kernbeslag op je cilinderslot te plaatsen. Dit is een harstalen afdekplaatje die je plaatst op de cilinderopening.

SKG 3 cilinder

SKG 3 cilinders zijn sloten die goede bescherming bieden tegen de meest gebruikte inbreekmethoden. Deze cilinders beschermen tevens tegen kerntrekken. Drie sterren cilinders zijn tegenwoordig helemaal niet meer zo duur. Wil je jouw cilinders vervangen? Dit is zeer makkelijk zelf te doen! Kom je er niet uit? Bekijk filmpjes op YouTube of bel een lokale slotenmaker.